Технологични решения за по-ефективни бизнес процеси

COVID-19 "отвори очите" на повечето компании за иновации

innovation

Какви са позитивите от пандемията за компаниите в България? Юлиян Маслянков изпълнителен директор на TBI Info и HRM Solutions – създател на първото електроннно трудово досие Shredy и лектор в третото издание на форума Employer Branding REstart v.3: Disrupted in Transformation пред economy.bg:

Като професионалисти в сферата на ИТ бизнеса винаги сме с поглед в бъдещето и прилагаме иновационните технологии и в нашата работа. Затова бяхме подготвени за ситуацията, която предизвика COVID-19. Но много компании, които имаха задръжки към автоматизирането на процеси и отлагаха дигиталната трансформация, срещнаха трудности – драстично изостанаха или не успяват да се развиват със същия темп заради кризата.

Пандемията извади на светло ключови проблеми в работата им и показа належащата нужда от внедряването на технологични решения за по-ефективни бизнес процеси. Хубавото е, че иновативните дигитални продукти вече са достъпни за всеки бизнес и задръжките във връзка с инвестицията на средства или притеснения, свързани с процесите по интеграция, са неоправдани. Освен скъпите продукти, съществуват и low-code решения, които са ефективни и ценово, независимо от мащаба на дейността й.

Подехме и такава кампания – подадохме ръка с безплатни IT консултации и безплатен достъп до технологии в помощ на компаниите, които се опитваха да спасят работни места и да избегнат цялостни загуби в резултат от пандемията. Така те имаха възможност да тестват решения с нисък код и сами да се убедят в полезността и достъпността на тези продукти. COVID-19 „отвори очите“ на повечето компании за иновации и развитие, което определяме като плюс и за нас, и за бизнеса като цяло.

Технологични решения за по-ефективни бизнес процеси
Scroll to top